Φωτογραφική αποτύπωση της νέας σχεδιαζόμενης προβλήτας-μαμούθ

17/03/2024

Στα πλαίσια των ενεργειών του Ιππόκαμπου για την αποτροπή της υλοποίησης του καταστροφικού έργου-μαμούθ της νέας προβλήτας κρουαζιερόπλοιων, σας παρουσιάζουμε την πιστή αναπαράσταση του ολοκληρωμένου έργου, όπως την κατασκεύασε επαγγελματίας αρχιτέκτονας, βάσει των επίσημων σχεδίων, κατά παραγγελία του Συλλόγου.
Μπορείτε να διαβάσετε το ιστορικό της υπόθεσης εδώ.

Πανοραμική των επεμβάσεων που απαιτεί η κατασκευή προβλήτας για κρουαζιερόπλοια μήκους 220 μέτρων.

 • Επιχωμάτωση – κατάργηση της μικρής παραλίας στον Κόκκινο Φάρο.
 • Τσιμεντοποίηση 3.200 τ.μ. στο χώρο νότια του Κόκκινου Φάρου, κάτω από τον βράχο της Αγίας Παρασκευής, σε πλήρη γειτνίαση με τον οικισμό του Κονσολάτου και, βεβαίως, παρεμπόδιση της θέας προς τον οικισμό της Χώρας
 • Κατάργηση της παραλίας μπροστά από το «Τσιπουράδικο» και μετατροπή της σε parking.

Τα μαύρα φουγάρα των κρουαζιερόπλοιων που θα σταθμεύουν για ώρες, με αναμμένες μηχανές, δίπλα στον οικισμό του Κονσολάτου και θα επιβαρύνουν με τις ρυπογόνες εκπομπές την ατμόσφαιρα στα πέριξ.

Η θέα από τον υπάρχοντα μώλο. Η απόκρυψη της εικόνας του νησιού προς νότο, προς τα Σάψιλα.

Η επέμβαση στην  παραλία, μπροστά από το «Τσιπουράδικο» και μετατροπή της σε parking και δρόμο. Μπορούμε να φανταστούμε την κυκλοφοριακή επιβάρυνση με πούλμαν , ταξί, ανθρωποθάλασσα 2.000 επισκεπτών την ώρα αποβίβασης των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων. Αστικοποίηση ενός νησιωτικού τοπίου. Κακοποίηση. Ηχορύπανση. Κυκλοφοριακό χάος.

Η εικόνα της κίνησης σε οχήματα και ανθρώπους, κατά την από-επιβίβαση των τουριστών του κρουαζιερόπλοιου. Μια τσιμεντένια πλατφόρμα με κτίσματα εξυπηρέτησης (κιόσκι πληροφοριών, οικίσκος Schengen, W.C., κ.λπ.).

Η δυσαναλογία των όγκων και της αισθητικής των κρουαζιερόπλοιων με την εξαίσια αρμονία των  φυσικών και αρχιτεκτονικών γραμμών της Χώρας. ΥΒΡΙΣ!!!

1 Σχόλιο
 1. ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΜΟΥ

  Στην πρώτη επίσκεψη στην Πάτμο κρουαζιερόπλοιου της Celestryal, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών κρουαζιέρας κ. Κουμπενάς επανέλαβε με έμφαση ότι δεν πρέπει να αλλοιωθεί με το έργο η φυσιογνωμία του τόπου.
  όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον γιατί φέρνουν την πλωτή πολυκατοικία δίπλα στον οικισμό.
  Επιμένουμε ότι η κρουαζιέρα μια χαρά εξυπηρετείται μακριά από τον οικισμό, στη θάλασσα και την μεταφορά των επιβατών με λέμβους.
  Πέρα από την κακοποίηση του τοπίου και την μόλυνση της ατμόσφαιρας , το έργο απαιτεί χρηματοδότηση , την οποία έχει ανάγκη το νησί για τα έργα υποδομής που πάσχουν.

  Απάντηση

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Η (σημερινή ως έχει) λειτουργία του ξεκίνησε στις 17 Μαΐου του 1929. Αποτελεί τον...

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Μια πινελιά χαράς στην ατμοσφαιρική εσωτερική πλατεία της Σκάλας! Ένα περίπτερο, συνδεδεμένο με τις μνήμες ντόπιων και επισκεπτών, αντί να καταστραφεί μια και...