Πάτμος 10/06/2024

7 Ιουνίου 2024
8 Ιουνίου 2024

Στο μικρό νησί της Πάτμου που ζει υπό την σκέπη της ιεράς Μονής Ιωάννου Θεολόγου, γινόμαστε διαρκώς μάρτυρες των πιο βλάσφημων πράξεων απέναντι στη φύση από πλευράς ορισμένων κατοίκων και επιχειρηματιών που, ως φαίνεται, έχουν ως μόνο γνώμονα το ίδιον όφελος παρακούοντας τις εντολές του νόμου και του κοινωνικού συμβολαίου που όλοι μας ασπαζόμαστε για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε.

Είναι δυνατόν οι πράξεις και οι ενέργειες τοπικού αρχιτέκτονα, με βαρύ όνομα, να εξευτελίζουν με τρόπο σκανδαλώδη και εκκωφαντικό τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας;

Μόλις πρόσφατα (Απόφαση 176/09.03.2023 του ΣτΕ) η ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας κατακεραύνωσε την απόπειρα οικοδόμησης του ως άνω αρχιτέκτονα σε οικόπεδο τυφλό, περιοχής εκτός σχεδίου δόμησης, στου Λυγγίνου Πάτμου.

Αν και η περιοχή αυτή ανήκει στις ζώνες οικοδομικού ελέγχου (ΖΟΕ) στην οποία απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών, αν και το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο αναγνωρισμένο ως δημόσιο, εν τούτοις, χτίστηκε παράνομα, και οι τρείς πανέμορφες παραλίες της αποκλείστηκαν με συρματοπλέγματα από τον οιονδήποτε θελήσει να τις επισκεφθεί. Εν ολίγοις, οι τρείς παραλίες  ιδιωτικοποιήθηκαν στην πράξη!

Ο αναφερόμενος αρχιτέκτονας, καθώς και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που (αν και Βρετανός, επιμένει να δείχνει ασέβεια στους νόμους της χώρας που τον φιλοξενεί) αλλά, κυρίως, η Πολεοδομία Καλύμνου που εξέδωσε (μόλις πρόσφατα, 03.06.2023) την εν λόγω άδεια και, βεβαίως, μετά  την απόφαση του ΣτΕ και παραβλέποντάς την, είναι υπόλογοι απέναντι στο νόμο της Πολιτείας αλλά, κυρίως, απέναντι στο κοινό  περί δικαίου αίσθημα.

Δόθηκαν μάχες για να σταματήσει η παράνομη δόμηση στου Λυγγίνου, μάχες για να αποκατασταθεί το τοπίο που είχε πληγωθεί βάναυσα και σήμερα βρισκόμαστε στην απίστευτη θέση να αντικρύζουμε μπουλντόζες να συνεχίζουν το έργο της καταστροφής, με εναπόθεση μπετόν ήδη, σε μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους, αποκλεισμένη πλέον από όλους μας!

Η ύβρις δεν μπορεί παρά να επιφέρει τη νέμεση.

Το Δ.Σ. του Σ.Π.Π.Π. Ιππόκαμπος

                                                                                                        

2 Σχόλια
  1. Jerry Goldstein

    IS THIS Happening NOW?

    I believed it had been filled in

    Απάντηση

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Η (σημερινή ως έχει) λειτουργία του ξεκίνησε στις 17 Μαΐου του 1929. Αποτελεί τον...

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Μια πινελιά χαράς στην ατμοσφαιρική εσωτερική πλατεία της Σκάλας! Ένα περίπτερο, συνδεδεμένο με τις μνήμες ντόπιων και επισκεπτών, αντί να καταστραφεί μια και...