Σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό του Λιβαδιού Γερανού

03/02/2024

Η βάση συνεννόησης των κοινωνιών γενικά είναι η συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας.

Η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση που επιζητείται πρέπει να έχει ως αναφορά και αφετηρία τους υπάρχοντες νόμους.

Οι κρατικές υπηρεσίες εντέλλονται με βάση αυτούς.

Η εντολή που έχει δοθεί στον Δήμο Πάτμου από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Δωδεκανήσου και εκκρεμεί η υλοποίησή της από τις 05/09/2022, εγκαλεί τον Δήμο και την ΔΕΔHE για την παράνομη τοποθέτηση των στύλων ηλεκτροφωτισμού μιας ακατοίκητης παραλίας του νησιού  και τους παραγγέλνει να τις ξηλώσουν.

Φαίνεται ότι οι εντολές των αρμόδιων υπηρεσιών δεν άξιζαν σεβασμού από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εξακολουθεί να κόπτεται όχι μόνον για την παραμονή τους αλλά και για την απρόσκοπτη λειτουργίας τους (δες Δημοτικό συμβούλιο 29/01/2024).

Φαίνεται επίσης ότι ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου που οδηγεί στην παραλία του Γερανού κρίθηκε πιο αναγκαίος και επείγων από τον ηλεκτροφωτισμό του κεντρικού εμπορικού δρόμου της Σκάλας που -μετά το πέρας της τουριστικής σαιζόν- υποφωτίζεται δραματικά.

Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι η σπουδή του πρώην Δημάρχου να ηλεκτροφωτίσει τον Γερανό συνδέεται με τις μεθοδεύσεις «αξιοποίησης» της παρθένας και μοναδικού κάλλους αυτής παραλίας.

Είναι προτιμότερο να μιλιέται η γλώσσα της αλήθειας και να μην κρύβεται η παρελθούσα δημοτική αρχή πίσω από επιχειρήματα «εξυπηρέτησης δήθεν κατοίκων της περιοχής». Εντιμότερο και πιο αναγκαίο είναι να μας ενημερώσει ο πρώην Δήμαρχος για το κόστος λειτουργίας ενός φωτισμού που είναι ορατός από κάθε σημείο του νησιού.

Το οφείλει στους δημότες που πληρώνουν για τα έργα του.

Πάτμος 01/02/2024

Το Δ.Σ. του Σ.Π.Π.Π Ιππόκαμπος

Παραθέτoυμε  την σχετική εντολή της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Η (σημερινή ως έχει) λειτουργία του ξεκίνησε στις 17 Μαΐου του 1929. Αποτελεί τον...

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Μια πινελιά χαράς στην ατμοσφαιρική εσωτερική πλατεία της Σκάλας! Ένα περίπτερο, συνδεδεμένο με τις μνήμες ντόπιων και επισκεπτών, αντί να καταστραφεί μια και...