Συμμετοχή του «Ιππόκαμπου» στην 6η Συνάντηση Μονοπατιών στο Πήλιο

Άρθρο: Ιωάννα Μέμου
27/11/2023

Ήταν σπουδαία εμπειρία για μας που συμμετείχαμε στην 6η συνάντηση μονοπατιών που έλαβε χώρα στο Πήλιο και πολύτιμο σχολείο για την προετοιμασία μας, προκειμένου να επιδιώξουμε το στήσιμο ενός δικτύου μονοπατιών στην Πάτμο.

Ενημερώνουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι σχεδιάζουμε ως Σύλλογος την οργάνωση ενός σεμιναρίου εκπαίδευσης ατόμων που επιθυμούν να εμπλακούν στο εγχείρημα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτμο την Άνοιξη, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, μπορεί να μας στείλει ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου: info@patmoshippo.gr

Εκτός από την εκπαίδευση, το σεμινάριο που πρόκειται να παρακολουθήσουμε θα μας δώσει την ευκαιρία να επιδιώξουμε την πιστοποίηση ποιότητας των μονοπατιών που θα υλοποιήσουμε.

Είναι ένας στόχος που μας ενθουσιάζει και μας κινητοποιεί για το καλύτερο.

Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε την Πάτμο ελκυστικό προορισμό για όσους αγαπούν την πεζοπορία σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με ανυπέρβλητα πολιτιστικά μνημεία.

Οι άνθρωποι που αγαπούν την φύση και τον πολιτισμό θα γίνουν οι καλύτεροι αγγελιοφόροι της μοναδικής ταυτότητας της Πάτμου που συνδυάζει το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τοπίο της με τα χαρακτηρισμένα ως μνημεία της UNESCO (Μονή Ι. Θεολόγου και Σπήλαιο Αποκάλυψης).

Πολλές από τις εισηγήσεις του συνεδρίου και των βίντεο που παρουσιάστηκαν πορείτε να τα αναζητήσετε ελεύθερα στο youtube.

Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των συλλόγων με τις πιο αξιόλογες κατακτήσεις στο χώρο της προστασίας και της ανάδειξης των πρώτων δρόμων του πολιτισμού μας, των καλντεριμιών και των μονοπατιών:

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …

Διεθνές SOS για τις Κυκλάδες

Διεθνές SOS για τις Κυκλάδες

Την ανησυχητική πορεία καταστροφής του μοναδικού τοπίου και του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος των Κυκλάδων αναδεικνύει η πρόταση της Ελληνικής...

Ημερίδα για τους υγρότοπους της Πάτμου

Ημερίδα για τους υγρότοπους της Πάτμου

Ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης του WWF ΕΛΛΑΣ κ. Θάνος Γιαννακάκης. Τον ομιλητή παρουσίασε η Άννα Μακέιμπ.Την ημερίδα παρακολούθησε ο...