Στις 8 και 9 Μαίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο που οργάνωσε ο Σ.Π.Π.Π. Ιππόκαμπος σε συνεργασία με την ERΑ (European Ramblers Association) για την πιστοποίηση του σχεδιαζόμενου δικτύου μονοπατιών.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκμάθηση τρόπων σωστής διαχείρισης του έργου δημιουργίας δικτύου μονοπατιών, με τρόπο συστηματικό, έτσι ώστε να ενταχθεί η Πάτμος στο Ευρωπαϊκό  Δίκτυο Μονοπατιών.
Αυτό θα προσφέρει την αναγνώριση ποιότητας του έργου και θα εξασφαλίσει την αναγνωρισιμότητα και την ασφάλεια που επιθυμεί ο πεζοπόρος, προκειμένου να επισκεφθεί την Πάτμο.


Το θεωρητικό τμήμα της εκπαίδευσης έγινε στο πολιτιστικό κέντρο ΠΑΤΜΙΟΝ και η εκπαίδευση στο πεδίο, σε δύο επιλεγμένα μονοπάτια του νησιού.
Στο σεμινάριο πήραν μέρος 11 άτομα, τα οποία έλαβαν πιστοποιητικό
παρακολούθησης και δυνατότητας να μεταδώσουν και σε άλλους τις γνώσεις τους. Μας δόθηκαν πολύτιμες πληροφορίες για τα κριτήρια ποιότητας και κατάταξης των διαδρομών, για τον τρόπο μέτρησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε διαδρομής, για τους ιδανικούς τρόπους σήμανσης, για τις διορθωτικές επεμβάσεις που είναι απαραίτητες…

Αισθανόμαστε ότι στο εξής θα είμαστε ικανοί να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που απαιτούνται, προκειμένου να στήσουμε ένα δίκτυο μονοπατιών στην Πάτμο, αντάξιο της μοναδικής φύσης και ιστορίας της.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές μας, τον Ruben Jordan και την Όλγα Καραγιάννη που μας μετέδωσαν, με άριστο τρόπο , την πολύχρονη εμπειρία τους. Η Όλγα Καραγιάννη είναι το άτομο που μόχθησε για χρόνια εθελοντικά και κατάφερε το μοναδικό έργο των 240 χλμ. του δικτύου μονοπατιών της Άνδρου (info@androsrοutes.gr), εκ των οποίων τα 100 χλμ. είναι πιστοποιημένα. Μας ενέπνευσε, μας καθοδήγησε και συνεχίζει να μας βοηθάει.
Ευχαριστούμε την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και υπεύθυνη του Πνευματικού Κέντρου κ. Αργυρώ Γιαμαίου για την πρόθυμη παραχώρηση του Πάτμιον για τις ανάγκες διεξαγωγής του σεμιναρίου.
Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες, πρώτους εκπαιδευμένους πλέον του
εγχειρήματος, που θα μεταφέρουν τη γνώση που πήραν και στους λοιπούς εθελοντές της προσπάθειας.

Καλούμε όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να συμμετάσχει στην προσπάθεια
υλοποίησης του οράματος «Δίκτυο μονοπατιών/ πολιτιστικών διαδρομών Πάτμου» να επικοινωνήσει με τον Σ.Π.Π.Π. Ιππόκαμπο ή με κάποιον από την πρώτη ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντών.

Ιστοσελίδα: patmoshippo.gr
Τηλ. επικοινωνίας: 6976438372
Ηλ. Διεύθυνση: info@patmoshippo.gr


Η ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντών:

Ιωάννα Μέμου – Ελένη Οικονομίδου – Μανώλης Γρυλάκης – Γιώργος Γαμπιεράκης – Βαλεντίνη Χάσκου – Ραφαήλ Γιαμαίος – Μαρία Βουργαζοπούλου – Ευδοκία Γρυλλάκη – Χρήστος Βουγιουκλής – Emily Mesko – Βικτωρία Σιδηροπούλου

Κάποιες στιγμές από το σεμινάριο

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …

Το νομικό καθεστώς των «ιερών χώρων»

Το νομικό καθεστώς των «ιερών χώρων» Του Βασιλείου.Κ. Μάρκου, διδάκτορα  Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Με αυτήν την αφορμή,...