Πρόσκληση σε εικαστική έκθεση στο Αρχοντικό Νικολαΐδη στη Χώρα Πάτμου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Νάντιας Σκορδοπούλου με τίτλο «…ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς…», που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 και ώρα 20.00 στο Αρχοντικό Νικολαΐδη στη Χώρα Πάτμου.
02/07/2024

Η Νάντια Σκορδοπούλου είναι απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Τμήμα Σχεδιασμού Φωτισμού και Πολυμέσων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει οκτώ ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς συλλογικές εκθέσεις τέχνης στην Ευρώπη (Ελλάδα, Φινλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία), στην Αμερική (Λος Άντζελες, Ρότσεστερ, Νέα Υόρκη, Πουέρτο Ρίκο) και στην Ασία (Τεχεράνη). Οι εικαστικές της αναζητήσεις είναι πολυσύνθετες, καθώς πειραματίζεται με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και τις δημόσιες εγκαταστάσεις, και τα έργα της χαρακτηρίζονται από το ανθρωποκεντρικό τους περιεχόμενο, την οικολογική διάσταση και την έμφαση στην περιβαλλοντική προστασία. Μάλιστα, για την υποθαλάσσια καλλιτεχνική της εγκατάσταση «Plastic Future» βραβεύθηκε προσφάτως από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το βραβείο Start.

Τα εκτιθέμενα έργα της δημιουργήθηκαν ειδικά για την Πάτμο και αντλούν την έμπνευσή τους από τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται μια επιδαπέδια εικαστική σύνθεση από θραύσματα που αντανακλούν τον ουρανό και ένα μεγάλης κλίμακας έργο, ένα  «πολυταξιδεμένο» πανί ιστιοφόρου ζωγραφισμένο με φύλλα χρυσού, που συμβολίζει την πρόθεση του ανθρώπου να ταξιδέψει στη ζωή, «όχι με ένα καράβι τύχης, αλλά με ένα καράβι βούλησης…».

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της προβολής και ανάδειξης τόσο του επισκέψιμου Αρχοντικού Νικολαΐδη, όσο και εν γένει του ιστορικού διατηρητέου οικισμού της Χώρας, μνημείου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και προσκαλεί τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τη συνομιλία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με τη σύγχρονη τέχνη.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα: 10.00-14.00

Τρίτη: 10.00-14.00

Τετάρτη: 10.00-14.00

Πέμπτη: 10.00-14.00

Παρασκευή: 10.00-14.00

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Εταιρείας «Μεταφορική Πάτμου – Βασίλειος Γρύλλης».

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Η (σημερινή ως έχει) λειτουργία του ξεκίνησε στις 17 Μαΐου του 1929. Αποτελεί τον...