Ο Ιππόκαμπος γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα του Δικτύου Natura 2000

Απελευθέρωση νεαρής κουκουμάβλας από φίλο του Ιππόκαμπου
21/05/2024

Την προηγούμενη βδομάδα επικοινώνησε μαζί μας ο Κωσταντίνος Γκαγκανιάρης από την Κρύα Βρύση Γιαννιτσών αναζητώντας την προσφορότερη λύση για να σωθεί μια τραυματισμένη μικρή κουκουβάγια.
Το περιστατικό μας έφερε σε επαφή με έναν ευαίσθητο φιλόζωο που νιώθει τη φύση σαν το σπίτι του.
Αποκτήσαμε ένα νέο φίλο και καταλάβαμε ότι η οικογένεια των φιλόζωων είναι μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά.
Απόσπασμα από την επικοινωνία του φίλου Κωσταντίνου.

Το πουλάκι αυτό το βρήκα εξαντλημένο καθώς βρισκόταν επι δυο τουλάχιστον ημέρες εγκλωβισμένο και ακινητοποιημένο έξω απο το παράθυρο μου, εκτεθειμένο στη συνεχή βροχή, το έφερα μέσα στο σπίτι, το ζεστανα, δεν επιθυμούσε τροφή ούτε νερό, κατάφερε όμως να συνέλθει, φαίνεται υγιές χωρίς τραύματα, ενώ τα φτερά του είναι σε άψογη κατάσταση, μου έδειξε εμπιστοσύνη, και μάλιστα τη δεύτερη ημέρα επιζητούσε εμφανώς την παρέα μου, έτσι είχα το φόβο ότι υπάρχει η πιθανότητα να δεθεί το πουλί μαζί μου και θα ήταν δυσκολότερο και για εμένα και για αυτό να φύγει, έτσι αποφάσισα να επισπεύσω την απελευθέρωση του, ούτως η άλλως στη φύση ζούσε.

Το βίντεο της απελευθέρωσης:

2 Σχόλια
 1. Victoria Sidiropoulou

  Τι όμορφο βίντεο! Και μακάρι να υπάρχουν κι άλλοι πολλοί τόσο ευαίσθητοι άνθρωποι στην κοινωνία μας. Ίσως θα έπρεπε να το απελευθερώσεις το βράδυ, χωρίς φως. Γιατί ξέρω ότι οι κουκουβάγιες την ημέρα είναι τυφλές και βλέπουν μόνο στο σκοτάδι. Καλό ταξίδι να έχει το πουλάκι!

  Απάντηση
  • Γκαγκανιάρης Κωνσταντίνος

   Καλησπέρα σας ! ,το σκεύτικα για να γίνει η απελευθέρωση την νύχτα, αλλά ο βασικότερος λόγος που δεν το έκανα είναι ότι η απελευθέρωση έγινε σε παλιό εγκατελειμένο αγρόκτημα και έπρεπε να έχω οπτική και αισθητιριακη επαφή με των χώρο.
   Εκτός αυτού επιδεί ξέρω οτι οι κουκουβάγιες αναζητούν τα θηράματα τους την νύχτα, καί οτι αρκετές φορές κάνουν επίθεση σε άλλες μικρότερες κουκουβάγιες, καί στον χώρο που την απελευθερώσα υπήρχε ο φόβος να συμβεί μια τέτοια επίθεση, θεώρησα ότι ασφαλέστερος τρόπος θα ειταν η απελευθέρωση να γίνει την ημέρα.
   Όσο για το ότι δεν μπορούν να δούνε καλά την ημέρα αυτό σύγουρα δεν ευσταθεί καθώς εχουν στερεοσκοπική όραση η οποία προσαρμόζεται σε κάθε δυνατό περιβάλλον , εξάλλου στην φύση είναι η κατοικία μου και καθημερινά της βλέπω να πετούν απο δέντρο σε δέντρο, ακόμη και να κάνουν επίθεση σε άλλα μικρά θηράματα, απλά η επιλογή τους είναι να γίνεται η αναζήτηση τροφής κατά κορών την νύχτα καθώς είναι νυχτόβιο ζώω.❤️

   Απάντηση

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Η (σημερινή ως έχει) λειτουργία του ξεκίνησε στις 17 Μαΐου του 1929. Αποτελεί τον...

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Μια πινελιά χαράς στην ατμοσφαιρική εσωτερική πλατεία της Σκάλας! Ένα περίπτερο, συνδεδεμένο με τις μνήμες ντόπιων και επισκεπτών, αντί να καταστραφεί μια και...