Λιβάδι Γερανού

11/05/2023

Ιστορικό

Το Λιβάδι του Γερανού. Μια από τις ωραιότερες, παρθένες παραλίες της Πάτμου που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι πιστούς εραστές της ανέγγιχτης από την “ανάπτυξη” περιοχής.
Ξαφνικά, στις αρχές του καλοκαιριού του 2022, εμφανίστηκε σε όλο το μήκος του μονοπατιού που πλέον έχει διαπλατυνθεί για την εξυπηρέτηση των τροχοφόρων, μια σειρά από ξύλινες κολώνες ηλεκτροφωτισμού.
Δεδομένου ότι η παραλία δεν έχει κατοικίες, παρά μόνον μια καντίνα που έχει μετατραπεί σε ταβέρνα, ήταν εύλογη η απορία πολιτών για την σκοπιμότητα του ηλεκτροφωτισμού.
Το μονοπάτι πλέον, τη νύχτα, είναι ορατό από την Σκάλα και το φυσικό τοπίο έχει κακοποιηθεί βάναυσα.
Το γεγονός θα πρέπει να συνδυαστεί με δύο απόπειρες, στο παρελθόν, από μέρους του Δήμου, να τοποθετηθούν ομπρέλλες και ξαπλώστρες στην παραλία, σχέδιο που αποσοβήθηκε χάρις στις επίμονες και αποτελεσματικές κινητοποιήσεις αντιδρώντων πολιτών.
Είναι εύλογη η ανησυχία μας για τα σχέδια επίδοξων κακοποιητών της περιοχής και παραμένουμε άγρυπνοι φρουροί ενός από τους επίγειους παραδείσους της Πάτμου.

Καταγγελία

Τον Αύγουστο του 2022 η Ιωάννα Μέμου (νυν πρόεδρος του Ιππόκαμπου), κινούμενη αυτόνομα ως πολίτης, προχώρησε σε σχετική καταγγελία προς την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.
Διαβάστε την καταγγελία και την απάντηση από την Υπηρεσία:

Σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό τμήματος μονοπατιού «Βαγιά-Λιγγίνου-Λιβάδι- Γερανού» (διαδρομή 7) που οδηγεί στην παραλία Γερανού, στη Ν. Πάτμο

Σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό τμήματος μονοπατιού «Βαγιά-Λιγγίνου-Λιβάδι- Γερανού» (διαδρομή 7) που οδηγεί στην παραλία Γερανού, στη Ν. Πάτμο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜOY ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ρόδος 23-08-2022 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΡΟΣ: 1 . Δήμο Πάτμου, Χώρα Πάτμου, 85500 Πάτμος, e-mail:...

Ηλεκτροφωτισμός μονοπατιού Γερανού Πάτμου

Ηλεκτροφωτισμός μονοπατιού Γερανού Πάτμου

Από: Ioanna Memou ioannamemou@gmail.comΘέμα: Προώθ: Ηλεκτροφωτισμός μονοπατιού Γερανού ΠάτμουΗμερομηνία: 17 Ιουλίου 2022 - 19:04:01 EESTΠρος: ynmdo@culture.grΑρχή προωθημένου μηνύματος:Από: Ioanna Memou ioannamemou@gmail.comΘέμα: Ηλεκτροφωτισμός μονοπατιού Γερανού...

1 Σχόλιο
 1. CATHERINE FONSALE

  Il faut absolument preserver tout ce littoral depuis Vahia…
  Kampos est devenue une plage “people” chère et qui ne correspond pas aux critères des 5 mètres de plage laissée libre.
  Il faut aussi absolument préserver la
  partie sud depuis Petra jusqu’à Psiliamos

  Απάντηση

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *