Καταγγελία για αυθαίρετη πέργκολα

25/05/2023

Προς: το Δήμο Πάτμου
Κοινοποίηση:
Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Δωδεκανήσου
Αστυνομική Διεύθυνση Πάτμου

Στον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο της κεντρικής πλατείας της Σκάλας Πάτμου έχει γίνει απόπειρα εγκατάστασης (δεν έχει ολοκληρωθεί) πέργκολας.

Η κατασκευή είναι σταθερή και ογκώδης και παραβιάζει, κατά την άποψή μας, την σχετική νομοθεσία που αφορά τις κατασκευές σε δημόσιους χώρους (ν.3420/2020). Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία ο Δήμος είναι υπεύθυνος τόσο για την έκδοση άδειας για επεμβάσεις σε δημόσιους χώρους, όσο και για την τήρηση του νόμου για οποιοδήποτε έργο.

Επιπλέον ολόκληρη η νήσος Πάτμος βρίσκεται υπό ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας (ΦΕΚ Β΄847/1972-10-16) και χαρακτηρίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία ως τόπος ιστορικός και ιδιαίτερου κάλλους.

Παρακαλούμε τις αρμόδιες τοπικές αρχές να ελέγξουν τη νομιμότητα της εν λόγω κατασκευής και να μεριμνήσουν για την αποξήλωσή της, εφ’ όσον είναι παράνομη. Για να γίνουμε απολύτως σαφείς, ο νόμος επιτρέπει μόνον κινητές εγκαταστάσεις σκίασης (ομπρέλες) στους δημόσιους χώρους, όχι σταθερές και σημειώνει ότι θα πρέπει να εντάσσεται ο σχεδιασμός τους σε ένα ενιαίο αισθητικό σύνολο. Υπεύθυνες για την τήρηση καθιστά τις δημοτικές αρχές.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Δ.Σ του Σ.Π.Π.Π. “Ιππόκαμπος”

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …