Δελτίο τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Πάτμου “Ιππόκαμπος” για την απόφαση του ΣτΕ 176/2023

Ευόδωση των προσπαθειών για την προστασία της Πάτμου
09/02/2023

Ο Σύλλογός μας που έχει τάξει ως στόχο του την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Πάτμου νιώθει να δικαιώνονται οι προσπάθειες πολλών -ανώνυμες και επώνυμες- που αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια για να εμποδίσουν την καταπάτηση του νόμου προστασίας των περιοχών που έχουν κηρυχτεί αδόμητες στο νησί μας.

Ο δρόμος πλέον κλείνει οριστικά για όσους ονειρεύτηκαν μια Πάτμο βορά στα χέρια πλούσιων επενδυτών γης που τα μάτια τους δεν βλέπουν παρά χρήμα, κέρδος, «ανάπτυξη».

Απομένει η αποκατάσταση του φυσικού τοπίου του Λυγγίνου που κακοποιήθηκε βάναυσα από τους οραματιστές της οικοπεδοποίησης όλου του νησιού.

Θυμίζουμε ότι είναι καθήκον του Δήμου και της Αστυνομίας η υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν την επαναφορά του οικοπέδου στην αρχική του μορφή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΣτΕ  που παραμένει φρουρός της τήρησης της νομιμότητας, στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΛΛΕΤ) που σήκωσε το δικαστικό μέρος της υπόθεσης και τους ενεργούς πολίτες του νησιού που με τις ενέργειές τους συνέβαλλαν στην ευόδωση του έργου της προστασίας του περιβάλλοντος.

Διαβάστε την απόφαση

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …

Δελτίο τύπου

Δελτίο τύπου

του Σ.Π.Π.Π. Ιππόκαμπος Πάτμος, 15.06.2024 Έχουμε δεχτεί διαμαρτυρίες και ερωτήματα για την σιωπή μας όσον αφορά την ανέγερση δύο οικοδομών στη θέση Μελογάκι....