Επιθεώρηση Βιολογικού Καθαρισμού

Συμμετοχή μελών του Ιππόκαμπου σε επιθεώρηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος
12/07/2023

Tην Τετάρτη, 12/07/2023 επισκέφθηκαν την Πάτμο 4 επιθεωρήτριες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση του βιολογικού καθαρισμού, όπως είχε περιγραφεί από την καταγγελία που ως Σύλλογος καταθέσαμε, στις 17/05/2023.
Η επιθεώρηση έγινε από την Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος (ΕΣΠΑ) Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης που έχει χρηματοδοτήσει τον βιολογικό της Πάτμου και από την Τεχνική Γραμματεία Λυμάτων που είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό και την εποπτεία όλων των έργων που αφορούν τα λύματα.
Ο Δήμαρχος απέτρεψε την συμμετοχή των δύο μελών μας, του Willebrord και του Γ. Γαμπιεράκη στην επιτόπια επιθεώρηση αλλά ευτυχώς ο Willebrord, λόγω της ενεργού συμμετοχής του στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου του βιολογικού εκ μέρους της Ε.Ε., μπόρεσε να πραγματοποιήσει δίωρη συνάντηση με τις επιθεωρήτριες, τις οποίες και ενημέρωσε εκτενώς για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο βιολογικός.
Ο Δήμος από πλευράς του έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες, την Δευτέρα, ευθύς ως πληροφορήθηκαν για την επικείμενη επιθεώρηση και καθάρισαν την περιοχή προσπαθώντας να αποκρύψουν την αλήθεια.
Μας έγινε επίσης γνωστό ότι ο Δήμος έχει συνάψει με μια εταιρεία μια προσωρινή σύμβαση διαχείρισης για 4 μήνες, με δυνατότητα παράτασης για άλλους δυο μήνες. Στη διάρκεια της προσωρινής αυτής λύσης πρέπει να γίνει η διαδικασία επιλογής ενός διαχειριστή με σύμβαση για τα επόμενα τρία έτη.
Θα πρέπει όλοι και το Υπουργείο κυρίως να επιμείνουμε σε ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τα διάφορα βήματα προς τη νέα σύμβαση διαχείρισης, γιατί μόνον έτσι μπορεί να λυθεί το θέμα.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Περί Συμβουλίου Επικρατείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Η (σημερινή ως έχει) λειτουργία του ξεκίνησε στις 17 Μαΐου του 1929. Αποτελεί τον...

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Μια πινελιά χαράς στην ατμοσφαιρική εσωτερική πλατεία της Σκάλας! Ένα περίπτερο, συνδεδεμένο με τις μνήμες ντόπιων και επισκεπτών, αντί να καταστραφεί μια και...