Εκδήλωση αλληλεγγύης από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

08/06/2023

Στις 7 Ιουνίου, με μεγάλη επιτυχία, οργανώθηκε συλλογικό μαγείρεμα με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» – Δωρεάν φαγητό για όλους, στην κεντρική Πλατεία της Σκάλας Πάτμου.
Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των  Σχολείων της Πάτμου στην αποστολή βοήθειας (1 φορτηγό τρόφιμα!) στην σεισμόπληκτη Τουρκία, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος θέλησε να ευχαριστήσει τα παιδιά της Πάτμου και να προσφέρει ένα γεύμα στους ανθρώπους του νησιού.
Με την ευκαιρία της μεγάλης προβολής της εκδήλωσης, ζητήθηκε από όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, όπως και από κάθε άλλον άνθρωπο του νησιού, να φέρει  φυτικά τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, δημητριακά, όσπρια, ταχίνι, σάλτσες, ελαιόλαδο, φρέσκα λαχανικά και φρούτα.
Η συμμετοχή ήταν εξαιρετική και με την βοήθεια των παιδιών, τα τρόφιμα διαμοιράστηκαν σε 90 τσάντες, οι οποίες δόθηκαν, μετά το τέλος της εκδήλωσης, από την Ενορία του Αγίου Νικολάου  και την ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Πάτμου «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», σε ανθρώπους στο νησί μας που θα το εκτιμήσουν.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα Δημοτικά σχολεία Χώρας και Σκάλας, οι μαθητές των
οποίων βάλανε και αυτοί το χεράκι τους με ενθουσιασμό στην προετοιμασία του φαγητού: καθαρίζανε πιπεριές, μανιτάρια, πατάτες… και δώσανε πολλή ζωή και χαρά σε όλους τους συμμετέχοντες και μη στην Πλατεία. Την ώρα που η κατσαρόλα ήταν στη φωτιά, τα παιδιά, με πολύχρωμους μαρκαδόρους, ζωγραφίσανε τα καπάκια των δοχείων με το φαγητό, που πήγε αργότερα  στους ανθρώπους του νησιού που το έχουν ανάγκη.

Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Όταν το γεύμα ετοιμάστηκε το φάγαμε όλοι μαζί, παρέα με τα παιδιά και τους περαστικούς που μας τιμήσανε. Σε όλους μας φάνηκε νοστιμότατο!

Ευχαριστούμε πολύ

•       Την Κοινωνική Κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος’’ και τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, μαζί και τον κάθε έναν άνθρωπο που τους στηρίζει, με την εργασία τους και την οικονομική τους ενίσχυση, για να συνεχίζουν το αδιάλειπτο εδώ και 13 χρόνια έργο τους.

•       Την ενορία του Αγίου Νικολάου, όπου λειτουργεί ο πατήρ Γιώργης και τους ανθρώπους της, για την εξαιρετικά χρήσιμη συμβολή τους στην χαρτογράφηση των αναγκών συμπολιτών μας και την πλήρη στελέχωση και οργάνωση της ομάδας των διανομών.

•       Τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Πάτμου “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ¨, που στελέχωσε την διοργάνωση και  εμψύχωσε την δράση με ώρες εργασίας, συλλογή τροφίμων, χαρτογράφηση αναγκών του νησιού και μοίρασμά του σε κατοίκους.

•       Τα τρία δημοτικά σχολεία της Πάτμου, με τους δασκάλους και μαθητές  τους, που απάντησαν άμεσα και ενθουσιωδώς στην πρόσκληση και πλαισίωσαν το μαγείρεμα και την οργάνωση των τροφίμων, αποδεικνύοντας πως η καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς είναι στις προτεραιότητες του προγράμματος μάθησής τους.

•       Τον Δήμο Πάτμου, που απάντησε άμεσα στο αίτημα της παραχώρησης δημόσιου χώρου και των πάγκων εργασίας, όπου έγιναν οι προετοιμασίες του φαγητού.

•       Τους φούρνους του Τάσου Κατσαρού και του Φέγγαρου που πρόσφεραν ψωμί.

•       Τον Γυμναστικό Σύλλογο Πάτμου ‘’Το Στάδιον’’ για την αποστολή τροφίμων.

•       Το Γραφείο Κοινωνικής Πρόνοιας Κάμπου για την βοήθεια στην χαρτογράφηση αναγκών της κοινότητας του Κάμπου και την διανομή στην περιοχή.

•       Την εκπαιδευτικό Τσακνάκη Βάσια από το δημοτικό σχολείο της Χώρας που με τον ενθουσιασμό της έθεσε τα θεμέλια για την σημερινή συνάντηση.

•       Τον Βασίλη από το Rent a Bike Billis που σε κάθε συλλογική δραστηριότητα συμμετέχει ολόψυχα και το ελάχιστο που θα κάνει, κάθε φορά, θα είναι να μας παρέχει -χωρίς όρους- το βανάκι του που είναι σημαντικότατο για κάθε διοργάνωση!

•       Την ομάδα του εστιατορίου Περνέρα βίγκαν για την παροχή υλικοτεχνικών εργαλείων και τους μάγειρες και σερβιτόρους της που ήρθαν εθελοντικά να στελεχώσουν την εκδήλωση.

•       Τους πολλούς ακόμη ανθρώπους που έβαλαν το λιθαράκι τους  προσωπικά ή και μέσω της επιχείρησής τους για να έχει η σημερινή δράση  επιτυχία.

Η κοινωνική αυτή εκδήλωση και εμπειρία ήταν, για μας, ένα λουλούδι στο στεφάνι της αλληλεγγύης και της συνεργατικότητας που πλέκεται στο νησί μας, την όμορφη και εν δυνάμει πάντα καλύτερη Πάτμο μας.

2 Σχόλια
 1. Αλέξάνδρα Κατιβελάκη

  Εύγε, εύγε σε όλους, πάντα τέτοια

  Απάντηση
  • Victoria Sidiropoulou

   Ευχαριστούμε! Και στις επόμενες δράσεις μας καλή επιτυχία!

   Απάντηση

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Περίπτερο – Δανειστική βιβλιοθήκη

Μια πινελιά χαράς στην ατμοσφαιρική εσωτερική πλατεία της Σκάλας! Ένα περίπτερο, συνδεδεμένο με τις μνήμες ντόπιων και επισκεπτών, αντί να καταστραφεί μια και...

Δελτίο τύπου

Δελτίο τύπου

του Σ.Π.Π.Π. Ιππόκαμπος Πάτμος, 15.06.2024 Έχουμε δεχτεί διαμαρτυρίες και ερωτήματα για την σιωπή μας όσον αφορά την ανέγερση δύο οικοδομών στη θέση Μελογάκι....

Βιολογικός Καθαρισμός

Σύντομο Ιστορικό Οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Πάτμου είναι ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα υποδομών του νησιού, που επί πολλά χρόνια συναντάει...