του Σ.Π.Π.Π. Ιππόκαμπος

Πάτμος, 15.06.2024

Έχουμε δεχτεί διαμαρτυρίες και ερωτήματα για την σιωπή μας όσον αφορά την ανέγερση δύο οικοδομών στη θέση Μελογάκι.

Έπεσε στην αντίληψή μας, κατ’ αρχάς, η απόπειρα οικοδόμησης νέας οικοδομής στου Λιγγίνου, στο ίδιο οικόπεδο για το οποίο είχε εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ (176/2023).

Για το θέμα της μετατροπής της περιοχής Λιγγίνου σε οιωνεί νέο οικισμό, έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο και ενέργειες, ακόμα και πριν ιδρυθεί ο Ιππόκαμπος, ως ενεργοί πολίτες που αντιδρούν σε παρανομίες. Ως σύλλογος έχουμε ειδικό θέμα (Λιγγίνου) στην ιστοσελίδα μας με όλες τις πτυχές του ζητήματος.

Κατόπιν της αναφοράς παρόμοιας απόπειρας οικοδόμησης στη θέση Μελογάκι πρώτα από τον κ. Κωνσταντινίδη και στη συνέχεια από συνδημότες ενδιαφερόμενους για το θέμα, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.

Φαίνεται ότι η περίπτωση Μελογάκι έχει πάρει άδεια οικοδόμησης από την Πολεοδομία Καλύμνου. Σε περίπτωση που όντως ισχύουν τα ανωτέρω, θεωρούμε ότι η έκδοση των αδειών αυτών αντιβαίνει επίσης στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας (176/2023) και εκθέτει την Πολεοδομία Καλύμνου. Εμείς ως σύλλογος εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε τέτοιες μεθοδεύσεις και ζητάμε:

από μεν την Πολιτεία να προχωρήσει το συντομότερο σε σαφή νομοθετική ρύθμιση της εκτός σχεδίου δόμησης, με κανόνες βιωσιμότητας και από τους πολίτες σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να βρεις ενδιαφέροντα …